Glöm inte vikten av att skydda dig och ditt hem från ovälkomna gäster på ett säkert sätt. Med en säkerhetsdörr kan du känna dig bättre till mods om natten och när du är borta. Komplettera med ytterligare åtgärder som branddörrar och larm för högsta beredskap.

Dörrakuten är ett företag som du kan vända dig till när du efterfrågar säkerhetsdörrar av högsta kvalitet. Inget släpps igenom dessa rackare. Med en dörr från Dörrakuten får du även en bättre isolering mot trapphuset om du bor i lägenhet, vilket underlättar nattetid.

dörr med handtagAtt tänka på när du skaffar säkerhetsdörr

Själva dörren innebär inte bara ett stabilt och starkt material som är näst intill omöjligt att ha sönder. Säkerhetsdörrar ska även vara utrustade med dubbla lås, metall i dörren, kåpa över nyckelvredet et cetera. Om du istället efterfrågar en branddörr så är det av stor vikt att materialet inte släpper igenom eld och att du får längre tid på dig att ta dig ut på andra sidan. Du får samtidigt en bra brandvägg och en smart ljuddämpare. Kunde det bli bättre?

Varför en säkerhetsdörr?

Eftersom en vanlig dörr är betydligt enklare att forcera än en säkerhetsdörr så är det större chans att dina ägodelar får vara ifred från inbrott. Dessutom är det värt att införskaffa en sådan dörr enbart för att skylta med så att förbipasserande potentiella tjuvar ser den och tänker att det inte är någon idé att ens försöka. Som artikeln i Hem & Hyra uppger enligt intervjun:

Mitt bästa tips för den som vill skydda sig mot inbrott är att gå med i grannsamverkan, nummer två är att skaffa ett bra skalskydd, till exempel säkerhetsdörr, säger Östen Axelsson.

Ibland ingår säkerhetsdörrar i lägenheter men ibland kan du få installera din egen.