fönsterVad är inte en säkerhet om inte att veta att ens fönster är gjorda av kvalitativt material som tål mycket? För de som funderar på att byta fönster till sin bostad så kan PVC-fönster vara ett bra alternativ, de är tåliga och faktiskt underhållsfria. Skaffar man riktigt bra fönster så behöver man med stor sannolikhet inte byta ut dem igen – bra va?

När man väljer fönster finns det många saker att ta ställning till, inte minst gällande pris, hållbarhet och underhåll. Fönster har många funktioner och det är viktigt att tänka på sina egna behov när man väljer vilken typ av fönster man ska ha.

Underhållsfria PVC-fönster är ett alternativ

Om man vill ha fönster som är underhållsfria så är det helt klart ett bra val att välja PVC-fönster från Drutex Fönster. PVC-fönster behöver man bara torka av ibland och de håller bra som de är och ser fina ut länge, skriver Magazin24. PVC-fönster gulnar inte heller med tiden och påverkas inte av yttre faktorer som väder och vind. Att byta fönster är en stor investering – även om det kostar lite. Väljer man riktigt bra fönster så behöver man med stor sannolikhet inte byta fönster något mer. Men det gäller också att välja fönster som passar huset man bor i, fel fönster sticker lätt ut, skriver SVD. Faktorer som inbrottssäkerhet, personsäkerhet, värmeutsläpp, bullerdämpning, ljusinsläpp och pris är också viktiga att ta hänsyn till.

Rena fönster

När man sedan har sina nya fönster på plats så vill man såklart att de ska vara rena och fina. Enligt städexperten Marlene Eriksson är det inte så bra att använda sig utav trasa eller tidningspapper när man ska putsa fönster. Det bästa är att använda sig av en fönsterskrapa och en svamp. Såhär säger hon till TV4:

”Vänta med att putsa tills gatorna är sopade, annars blir det lika dammigt igen när du har putsat.”