Något som gäckar många är problemet med att det sker allt fler inbrott i våra hem. Det finns flera saker att tänka på för att skydda sig mot ovälkomna gäster under nattetid eller när du är bortrest på semester.

 

hemNågot av det som man själv kan göra är att det är extra många inbrott under semestertider och när skolbarn har lov, till exempel under sport- och höstlov när många åker iväg med sin familj en vecka i fjäll eller utomlands. Förutom att anlita den bästa leverantören av inbrottslarm är det riktigt bra att skydda sig genom bland annat grannsamverkan.

I Expressen kan en läsa om hur grannsamverkan verkligen minskar inbrotten. För en av tio svenskar har någon gång under sitt liv haft inbrott hemma hos sig, något som är väldigt obehagligt men framförallt kränkande av sitt personliga, egna space.

 

Grannsamverkan är den i särklass viktigaste metoden för att förebygga inbrott hemma. Ett annat tips är att låta någon man känner flytta in i bostaden när man är bortrest. Det är bra att inte lämna bostaden obevakad, tjuven ser lätt att ingen är hemma – Expressen

Tips från en gammal tjuv

Det är viktigt också att titta över lås på både dörrar och fönster, att installera ett inbrottslarm givetvis, ta bort växtlighet runt husen för att inte eventuella tjuvar ska kunna ta sig in obemärkta.

Även i UNT kan man få tips på hur man skyddar sig mot inbrott, av en person som tidigare var just tjuv. För det hela kan vara över på bara någon minut, planerat och noggrant utvalt av tjuven själv.