Inför en bostadsförsäljning är det många som vill höja värdet på sin bostad, och det är fullt möjligt att göra – på en rad olika mer eller mindre sätt, men som alla kräver att du vågar spendera en slant för att gå med så stor vinst som möjligt i slutänden.

mäklare köpa hus nycklarAtt sälja en bostad i befintligt skick är aldrig en bra idé, i alla fall när man bor i en bostad som inte är nybyggd eller nyligen totalrenoverad. Men att veta vad det är man ska fokusera på kan vara desto svårare och ett tips är att kontakta en mäklare som kan hjälpa dig redan från start under värderingen av din bostad. Mäklarhuset erbjuder exempelvis gratis värdering av ditt hem, i syfte att du sedan ska vilja välja dem som ansvariga mäklare för din försäljning förstås. Det kan man läsa mer om på deras hemsida, maklarhuset.se.

Detta ska du fokusera på

Det absolut vanligaste rådet du kommer få när du vill renovera i syfte att höja värdet på bostaden är att göra den till ett hemtrevligt hem utan tydliga renoveringsbehov. Spekulanten som kommer ska redan i hallen känna att det här är ett hem de kan bo i. Första intrycket är alltså nyckeln. Att installera en säkerhetsdörr, ger till exempel ett första intryck av att det här är en säker bostad – vilket det också är tack vare dörren. Har du ingen säkerhetsdörr rekommenderas därför att skaffa en, och det kommer kosta dig en slant men kan även vara något som gör fler spekulanter intresserade. Finns dörren redan så behöver de efter köpet inte stå för den kostnaden, utan kostnaden för dörren är redan medräknat i köpesumman. Annat du kan göra i hemmet hör till det kosmetiska. I Vestmanlands Läns Tidning skriver man till exempel att stylingen är viktig och att det går att anlita proffs som sköter detta åt dig. Likaså skriver tidningen Chic att det viktigaste inför stylingen är att plocka bort alla personliga detaljer i hemmet såsom fotografier, priser och annat som visar vilka som bor här. Spekulanterna ska känna att detta kan bli deras hem, inte att de kommit hem till någon annan. Även Sveriges största bostadssajt, Hemnet, tipsar om en hel del saker som man ska tänka lite extra på – vilka man understryker efter att själva ha blivit tipsade av en mäklare från just Mäklarhuset:

  • Laga och fixa uppenbart trasiga saker i hemmet
  • Neutralisera saker som är uppenbart udda eller speciellt
  • Städa ordentligt – både kök och badrum samt putsa fönster och alla blanka ytor.