Inför en bostadsförsäljning finns några saker att tänka på och det kan vara avgörande på en så het marknad som bostadsmarknaden är idag. Självklart leder det också till en del funderingar kring vad som är det säkraste sättet att få sin bostad såld till det den är värd. Här kommer några enkla tips på hur bostaden blir såld till vad den är värd och kanske även lite därtill.

Att anlita en bra mäklare är inte alltid enkelt och ett tips är att gå på sin egna känsla. Många stirrar sig blinda på mäklararvodet och vill komma undan så billigt som möjligt, men det är inte alltid det säkraste alternativet för att tjäna så mycket pengar som möjligt på affären i sig. Att välja en riktigt bra mäklare kostar en del men kan vara värt det i slutändan när bostaden blir såld för vad den är värd. Kolla upp recensioner, känn in mäklarens personlighet och attityd och be om offerter från några olika mäklare för att ha något att jämföra med. Idag använder sig många av homestyling inför en försäljning vilket har visat sig ofta leda till lönsammare bostadsförsäljningar än de som inte använt sig utav detta. Homestyling kostar också en del och samma tillvägagångssätt gäller här för att välja rätt homestyling-aktör just för dig, men kommer troligen löna sig i slutändan.

Vad kan du göra själv inom homestyling?

Utöver hjälp från mäklare och homestyling så kan du göra en hel del själv för att höja värdet på bostaden. Köparen är ofta intresserad av ett fräscht badrum och ett fräscht kök, eftersom detta är kostnader denne ofta inte vill dra på sig och ta itu med i början av ett bostadsköp. Där kan det alltså löna sig att göra en renovering och uppfräschning av dessa rum inför försäljning. Rensa ut och frigör utrymmen utan att få ett kalt utseende i rummen. Tvätta fönster och speglar och satsa på bra belysning, dels inför eventuell fotografering men också inför kommande visningar som ofta sker på kvällstid. Plocka helst ner privata bilder från väggar och byt ut mot tidsenliga tavlor eller annan konst för att inspirera köparen.