Just nu är det populärt att ha lagda gångar i trädgården tillsammans med fint ordnade rabatter. Att skapa en vacker oas i din trädgård är inte svårt; med enkla val kan du själv följa de senaste trenderna. Hållbar odling med hänsyn till klimat och biologisk mångfald är en annan inriktning som är väl värd att hålla koll på.

Du behöver inte lägga ner så mycket tid för att följa de senaste trenderna inom odling och trädgård, köp kantsten online här så har du redan kommit halvvägs. Med kantsten kan du framhäva vackrare partier extra mycket och hålla ogräs och grus i schack. Här finns kantstenar som är böjda, raka, rustika och släta. Eftersom du har ett stort urval att välja mellan kan du köpa alla produkter du behöver på ett ställe.

Hållbarhet med mobilt växthus

Att odla och ha en trädgård brukar ofta medföra ett miljöintresse och en vilja att leva hållbart. Denna trend är stark under 2021. Med en mobil trädgård i en gammal husvagn har trädgårdsingenjören Anna Petterson möjlighet att driva upp mängder av prydnadsväxter och grönsaksplantor. Även personer som bor i lägenhet kan använda växthusvagnen för att ha en egen trädgård, genom att helt enkelt placera den på en parkeringsplats.

Värna om naturen

Med lokal och småskalig odling kan du bli mer självförsörjande, samtidigt som du undviker att exploatera jordens resurser. Som konsumenter vill vi odla ätbara produkter och även främja biologisk mångfald via ekologisk odling. Vi kan med hjälp av trädgårdsavfall från komposten skapa egna små kretslopp, och ta in redskap, dekorationer och möbler i trädgården. Andra trender vi kan se är:

  • Kravlösa växter som gör trädgården lättskött
  • Växter som tål torka och gör det möjligt att resa iväg på längre semestrar
  • Att inreda trädgården som ett extra rum med textilier, sköna möbler och mjuk belysning

Ett eget växthus har också blivit ett måste i Sverige under 2021. Före pandemin var försäljningen av växthus stark, och branschföretagen kunde redovisa en rekordförsäljning. Att leva miljösmart och tänka på var kosten kommer ifrån är en stark trend och många uppskattar också hur rogivande det är med ett växthus.